zondag 10 april 2011

Eerste training

Zaterdag 2 april was de eerste training voor de Beach Challenge cursus. Ruim 20 mannen en vrouwen waren aanwezig bij de start van de looptraining, die om 10 uur begon naast restaurant "De Haagse Beek"aan de Machiel Vrijenhoeklaan.

Leo, Machel, Maarten en Harald waren aanwezig vanuit RTC om de groep bemoedigend toe te spreken, te fotograferen/filmen en te begeleiden tijdens een rondje strand en duinen van anderhalf uur.
Als introductie vatte Leo van elke cursist samen waar ieders loop- fiets en zwemervaring uit bestond. Er waren heel wat mensen bij die al een halve of hele marathon gelopen hadden of ervaring hadden opgedaan met een van de afstanden van de CPC-loop.

Na een kort stukje inlopen door de duinen en op het strand, waarbij Machel al snel de eerste individuele aanwijzingen gaf over het verbeteren van de loopstijl, werden wat rek- en strekoefeningen gedaan gevolgd door wat korte versnellingen richting Scheveningen. Daarna werd een begin gemaakt met wat loopscholing, gevolgd door wat korte snelheidsoefeningen van een minuut heen en weer rennen zodat ieder niveau zich uit kon leven zonder dat de groep uit elkaar viel.

Vervolgens was het al weer tijd om terug te gaan en werd met wat veegwerk tussendoor langs de waterlijn teruggelopen naar Kijkduin waar de die-hards zich nog even konden uitleven op het mulle zand en de trap naar de boulevard. Tot slot werd in een rustig tempo door de hele groep teruggelopen
naar het startpunt waar nog wat tijd was om vragen te stellen.
Samengevat: een geslaagde start!

Harald

Geen opmerkingen:

Een reactie posten